* For I walk by faith, not by sight **

Afgelopen week was ik enkele dagen in Beiroet. Er was geen plattegrond, de roaming had ik uitgezet en dus deed ik alles op gevoel. Ik wilde naar Byblos gaan, 45 minuten buiten Beiroet en liep vanaf mijn AirBnB naar de ‘highway’ om een bus te zoeken. Er stopte een minibusje, een zgn. collectieve taxi voor me.
Ik spreek slechts drie woorden Arabisch en vroeg: Byblos?? De chauffeur murmelde iets en ik stapte in. 
Er waren drie mannen in dat busje. Even dacht ik: oh, was dit wel een goed idee, zo als enige vrouw, enige toerist in een niet alledaags land? maar toen herinnerde ik me de quote: ‘For I walk by faith and not by sight’.

Het betekent dat we ons niet moeten laten leiden door wat we zien, door eventuele obstakels die we met ons oog of in onze gedachten zien, maar dat we ons moeten laten leiden door vertrouwen dat we daar komen waar we willen komen. In gedachten zag ik mezelf zorgeloos door Byblos lopen en dus herhaalde ik voor mezelf: ‘For I walk by faith and not by sight….’
Het werd m’n nieuwe mantra en ik heb twee super leuke dagen gehad in Libanon en op gevoel, ben ik overal gekomen waar ik wilde komen, totaal veilig als vrouw alleen, ook ’s avonds.

Laat je niet leiden door wat je soms ziet of denkt te zien.
Het zegt niet altijd iets. Het zegt pas iets wanneer we er in onze gedachten iets van maken. Blijf trouw aan het beeld van wat je wilt, ook al lijkt je realiteit daar ver vandaan. Hou vast aan waar je wilt komen en er zal zich een brug van gebeurtenissen vormen naar jouw einddoel. 
Ik heb het keer op keer gedaan in mijn leven. Keer op keer zag ik mijn wensen in mijn verbeelding en er vormde zich een brug met omstandigheden, die ik niet had kunnen bedenken, naar mijn einddoel. Laat altijd het HOE dan? en WANNEER dan? los.

De meeste mensen laten zich leiden door wat ze om zich heen zien en vergeten dat zij zelf hun leven en hun werkelijkheid kunnen scheppen. Maar als je je teveel laat leiden door wat je om je heen ziet: geloof me… you crash and burn. Dus, laat je energie zakken naar je hara, je krachtcentrum onder je navel. Zie in je geestesoog voor je wat je wilt, keer wat je om je heen ziet de rug toe en herhaal voor jezelf: For I walk by faith and not by sight…

#foreverconscious

_/|\_ Ira

× Stuur een Whatsapp