** Spirituele Bypass **

Als ik me van iets bewust ben geworden in het afgelopen jaar dan is het wel de spirituele ‘bypass’ die vele spirituele mensen nemen in dit ascensieproces om het kwaad in de wereld niet onder ogen te zien.

Ze vermijden het en doen alsof het er niet is om zich te verschuilen achter een ‘fake love and light’,  ‘er is geen kwaad’ en ‘alles is één’.
Het is geen oordeel, het is een constatering.
De wereld is echter tot nu toe niet alleen maar schoonheid geweest. De wereld kent al duizenden jaren pijn en lelijkheid veroorzaakt door in- en in duistere mensen met in- en in duistere plannen die gewoon in ons gezicht geopenbaard worden. Alleen zijn velen te verblind om dit te zien.
Zodra je je verdiept in de waarheid kom je erachter dat vrijwel alles wat we ooit geleerd hebben een leugen is en dat we op meesterlijke wijze misleid zijn geweest. Meer en meer mensen gaan dit (weliswaar) langzaam beseffen. Dit is ascensie. Toch vinden velen het niet nodig of niet ‘spiritueel’ om deze onderwerpen op tafel te leggen.  Het ‘label  complotdenken’ erop plakken is één van de grootste spirituele bypasses die we kunnen nemen.

Het ascensieproces gaat erom om ons wel bewust te worden van deze duisternis, het aan te kijken, te ontmantelen, anderen te informeren (wat zij ermee doen is hun verantwoordelijkheid) en dan heel bewust de keuze te maken voor het licht, voor vergeving, voor het Goddelijke en voor een hogere laag van bewustzijn.
Dat is zowel een proces dat persoonlijk plaatsvindt als een collectief proces wereldwijd.

Zolang we het duister niet kunnen aankijken en wij de waarheid niet weten, kan de wereld niet helen. Kunnen wij ook onze eigen schaduwkanten niet onder ogen zien.
Zolang we de schaduwen in onszelf niet aankijken kunnen wij zelf niet helen.
Zolang wij de minder mooie stukken van een ander niet willen zien, spreken wij ons niet uit naar hen en kunnen deze relaties ook niet helen of in vrede losgelaten worden.

Met een spirituele bypass ontkennen we, vermijden we en ontwijken we.
We praten goed, we bagetelliseren en we vermijden moeilijke gesprekken.
We plakken als het ware een pleister op een etterende wond om het maar niet te zien.

♡ Maar wat als we wel de moed hebben om het onder ogen te zien en in die duistere wereld steeds meer licht en liefde te verankeren?
♡ Wat als we wel de moed hebben om bewust iets goeds te creëren in het oog van de duisternis?
♡ Wat als we de moed hebben om de waarheid van duizenden jaren misleiding van de mens onder ogen te zien? Dan beseffen we dat spirituele evolutie hand in hand gaat met die waarheid.

Dat is exact de reden waarom ik nooit dweep met een persoon, influencer of goeroe.
Ik ben mijn eigen goeroe en mijn basis zijn mijn dromen en de Bijbel (zelfs daar zijn stukken uitgelaten).
Stuk voor stuk vallen veel spirituele influencers nu door de mand.
Omdat zij spirituele bypasses nemen, weigeren de waarheid te kennen, hierdoor niet kunnen evolueren en hun volgers onbewust op het verkeerde pad zetten.

Velen die comfortabel zijn met de spirituele bypasses zijn ook mensen die zich verstoppen achter de uitspraken van een influencer of goeroe, zich verstoppen achter zelf gezochte ‘tekens van het universum’ en daarmee niet in hun eigen kracht staan om hun leven zelf en bewust te creëren.

Blijf in dit ascensieproces vooral bij jezelf.  Ga in je kracht staan.
Word een bewuste creator van jouw leven.
Zelfs in moeilijke tijden met moeilijke omstandigheden kun je een goed leven met licht voor jezelf creëren. Alles is mogelijk. Mijn intentie is enkel om je daarin te inspireren.

Als je het grotere plaatje kunt zien, dan is er geen angst om het kwaad in de wereld aan te kijken, dan weet je dat alles bedoeld is voor onze evolutie. Dan kan er ook geen angst zijn.

We hoeven dan niet te verzanden in boosheid of haat wat ons vasthoudt als in een val, maar we kunnen van uit een diep bewustzijn iets nieuws creëren.
× Stuur een Whatsapp