Over een weekje kan ik met trots het vijfjarig bestaan van Namasté Café vieren. Even terugkijkend zijn dit mijn vijf belangrijkste inzichten in vijf jaar Bewust Ondernemerschap:

  1. Spreid je risico. Meerdere segmenten, meerdere bronnen van inkomsten passend binnen één concept was een uitstekend idee. Zo komt de omzet altijd ergens vandaan. Al mijn inkomstenbronnen, online en offline, sluiten op elkaar aan.
  2. Business is as good as your mindset. Concurrentie is een illusie.
    Ik kijk nooit naar ‘concurrentie’. Ik trek die klanten aan die op mijn ‘vibe’ afkomen en er is genoeg voor iedereen, zolang je authentiek blijft en jezelf blijft onderscheiden. Niemand heeft mijn energie. Tegen de tijd dat iemand mij nadoet, ben ik alweer twee stappen verder.
  3. Geloof in jezelf. Een combinatie van geloof in jezelf en talent maakt je ‘unstoppable’. Zonder geloof in jezelf kom je nergens.
  4. Blijf jezelf ontwikkelen.Ontwaak en ga met de tijd mee. Blijf jezelf ontwikkelen en blijf niet vasthouden aan oude manieren van werken omdat het ‘altijd heeft gewerkt’. Op een dag heb je de boot gemist. Dit is wat ik zie bij veel bewuste ondernemers. Blijf dus ontwikkelen en blijf in jezelf investeren voor meer groei en meer kennis. Je bedrijf kan niet harder groeien dan jijzelf.
  5. Durf een pionier te zijn.Laat alle angst los. Ga in vertrouwen. Hoe meer je jezelf uit kunt drukken in je bedrijf, hoe unieker je bent en hoe meer mensen je daarmee inspireert.
    Zie je klantenkring groeien.
× Stuur een Whatsapp