** Vanuit de ziel of vanuit de geest leven **
Ik schrijf en zeg het vaker we leven in een omgekeerd Universum, waar je hebt geleerd dat de geest de ziel is, waar goed slecht is en slecht goed, waar links is rechts en rechts links en waar velen verblind worden door het valse licht. Ik kan het ze niet kwalijk nemen, want ik was daar ook, tot april dit jaar.
Maar er is een manier om te testen of wat ik schrijf of zeg misschien wel de waarheid is. Dat is testen of je vanuit de ziel leeft of vanuit de geest.
Veel mensen kennen niet het verschil tussen die twee, zoals ik dit ook niet kende en pas dit jaar stap voor stap mijzelf train om vanuit de geest te leven.
Als je vanuit de ziel leeft dan zul je merken dat deze nooit vervuld is. De ziel wil altijd meer. Meer liefde, meer verbinding, meer mensen, meer contacten, meer ‘voeding’, meer bevrediging, meer heling, meer warmte, meer emoties, meer en meer en meer en het zal nooit genoeg zijn. Zonder dat je het misschien beseft, ben je eigenlijk een slaaf van die ziel.
Als je vanuit de geest gaat leven, dan zul je merken dat het pad geindividueerd is (alleen) is en de geest zoekt ook dat isolement. De geest wil alleen maar echte vrijheid ervaren en heeft verder niet persé iemand nodig, noch iets buiten zichzelf. Dit gaat niet van de éne op de andere dag, dit is een proces.
Om dit te doen echter, zal de geest zich los moeten maken van de ziel wil en dit is het moeilijke pad, want zij zijn beiden verenigd in één lichaam. De geest is gevangen in de ziel.
Zoals een goede wijze vrouw uit mijn netwerk mij gisteren vertelde: het makkelijke pad is om vanuit de ziel te leven, want de meeste mensen zitten daar. Maar we komen nu op een T-splitsing met een rotonde.
Dat betekent dat je heel lang rondjes kan draaien, maar je zult een keuze moeten maken, want het kan niet beiden. We naderen het lang voorspelde eind van de Kali Yuga, het tijdperk van chaos en verwarring. Je zult een keuze moeten maken.
Je gaat linksaf of rechtsaf. Je kunt alleen maar het juiste pad toetsen aan jezelf en zien wat de waarheid is.
Besluiten om vanuit de geest te leven is het moeilijke pad, maar wel een pad waarbij je je intellect steeds meer verhoogt, tot steeds meer esoterische wijsheid komt en dit pad leidt naar de bevrijding van de geest.
Leef jij vanuit de ziel en merk je dat deze nooit verzadigd is?
Dat je altijd op zoek bent naar meer, meer, meer van alles wat het hart verwarmt?
Of leef jij vanuit de geest, het geïndividueerde pad, grotendeels alleen, waarbij je af en toe herkenning vindt in de wijsheid van een gelijkgestemde. Waarbij jij een ‘narcist’ wordt in de ogen van zij die vanuit de ziel leven? Omdat de geest alles van de ziel moet verwerpen, want anders kan deze zichzelf niet bevrijden?
Leven vanuit de ziel is het collectief, leven vanuit de geest is individueel,. De ziel heeft vele vrienden, de geest heeft bondgenoten.
A.s. zondag om 08:00 uur in de nieuwste video van Namasté TV (Youtube @namastetvchannel): Leven vanuit de ziel of vanuit de geest.
× Stuur een Whatsapp