Je bent zelf volledig verantwoordelijk voor wat je gecreëerd hebt in het leven en niemand anders’.
‘Kom uit je slachtofferrol en leer je bewustzijn en je trilling te verhogen zodat je een beter leven kunt manifesteren.’
‘Als je gelooft dat er kwaad in de wereld is, dan is je bewustzijn niet hoog genoeg’.
‘Het leven spiegelt jou’.
‘Als je geen idee hebt waarom je een ‘nasty’ ervaring hebt gecreëerd, dan is het omdat je vibes laag waren of nog karma uit te werken hebt uit je vorige levens’.
‘Je hebt je leven zelf uitgekozen.’

Dit zijn zomaar een paar stellingen die we geregeld horen in het spirituele circuit. Ik heb het ook heel lang geloofd. Ik weet zelfs uit ervaring dat je je leven positief kunt beïnvloeden met manifestatietechnieken. Ik ben er ook heel goed in als het nodig is en heb jarenlang workshops gegeven in manifestatietechnieken.

Echter, als je dit stelt dat je ten alle tijde en voor de volle honderd procent zelf verantwoordelijk bent aan de ongename situaties in je leven, dat dit een universele wet is… dan moet dat ALTIJD opgaan. Dat is precies waar de schoen gaat wringen.

Zeggen we tegen een kind dat gruwelijk misbruikt wordt ook:’ Kom uit je slachtofferrol!’ Of ‘Moet je mijn manifestatiecursus maar aanschaffen, dan kun je leren hoe je je trilling en bewustzijn verhoogt’?
Zeggen we ook tegen die mensen in bijvoorbeeld Gaza: ‘Je hebt het zelf gecreëerd’ of ‘Het is je karma’.?

Nee,…. dat zeggen we niet. Sommigen denken het ongetwijfeld wel….
Maar er zijn er ook die weten dat de stelling dat je 100% verantwoordelijk bent voor alle gebeurtenissen in je leven hier niet opgaat.

Hoe zit het dan wel? In hoeverre creëren wij ons leven daadwerkelijk zelf? Het was een mooie inspiratie voor een nieuwe video op mijn YouTube kanaal 😅 Ira op zondag, Namaste TV

 

× Stuur een Whatsapp