De manier waarop je je leven leidt, bepaalt heel erg hoe je sterfproces zal zijn. Als je je leven vanuit je beste en meest zuivere intentie leeft, voor jezelf en voor een ander, dan zul je tijdens je sterfproces weinig weerstand hebben en je over kunnen geven aan het overgaan naar het hiernamaals.

Maar soms doen mensen zichzelf ongelooflijk en onnodig veel aan. Dat is heel pijnlijk om te zien. Mensen die echt hun lessen maar niet lijken te leren in het leven. Mensen die nooit maar dan ook nooit enige verantwoordelijkheid nemen voor hun leven en altijd met een vingertje blijven wijzen naar een ander. Altijd in de slachtofferrol. Jij hebt het gedaan.
Altijd struisvogelpolitiek. 
Alleen de waarheid verdraaien. Het vertikken om de oncomfortabele waarheid te erkennen, terwijl ze dat echt wel weten. 

Leven in onzuiverheid, egoïstisch leven, mensen die anderen heel veel pijn hebben gedaan… ik heb het gezien.
Ik heb gezien wat het leiden van een dergelijk leven doet met zo iemand op het sterfbed. Zij kunnen zich niet overgeven. Ze blijven dagenlang vechten tegen de onvermijdelijke dood.
Ze hebben heel veel angst voor het onwetene. Angst voor het geen controle meer hebben. Doodsangst.
Heel goed weten dat er niets meer te manipuleren en te beschuldigen valt. Er valt niets meer te verbergen als het einde nadert. Je kunt jezelf niet meer voor de gek houden. Je kunt een ander niet meer voor de gek houden. Het is over.

Een dergelijk sterfproces is lang en zwaar. Het is heel triest om te zien. Mensen die hun leven niet in zuiverheid leven, niet naar eer en geweten, krijgen het heel zwaar als het einde in zicht is. Ze zullen niet gemakkelijk naar het licht kunnen gaan, in tegenstelling tot mensen die hun leven wel in zuiverheid hebben geleefd.

Iemand in vrede sterft, geeft de nabestaanden dikwijls ook meer vrede met hun overgaan. Maar iemand die niet in vrede sterft, geeft extra veel pijn aan de nabestaanden, want het is heel moeilijk en verdrietig om te zien.
Het geeft ook aan dat men niet zijn of haar leven in vreugde heeft geleid. Een kans voorbij heeft laten gaan.

De laatste dag in ons leven kan elke dag zijn. Maar laat het niet tot de laatste dag komen om je leven eervol en gewetensvol te leven. Om te leven in vreugde. Om te leven in liefde. Met de mensen om je heen. Met je aardse familie, die wellicht niet je zielenfamilie is, maar er is een reden waarom je elkaar hebt uitgekozen. Het laatste moet alleen van beide kanten komen, maar als je weet dat je er alles aan gedaan hebt, kun je niet anders dan loslaten.

Als je je leven eervol en gewetensvol leeft, dan zul je berusting kunnen vinden op het moment dat je gaat en een goed overgaan is ook minstens net zo belangrijk voor onze tijd in het hiernamaals. 

Leef jou leven zo goed mogelijk. Blijf bij jezelf. Laat jouw leven niet afhangen van familie, vrienden of goedkeuring van anderen. Doe het met de beste intentie. Wacht niet tot de laatste dag. Doe het nu.

Namasté, Ira

#thegreatawakening
#darktolight
#foreverconscious

_/|\_ Ira

× Stuur een Whatsapp