* Elke liefde is een cadeau **
 
Geliefdes zijn soms een cadautje voor even, soms voor het leven en soms een hele harde les (wat uiteindelijk ook een cadeau is.)
 
Een geliefde kan een cadeautje zijn, waar je even van mag genieten. Daar is niets mis mee!
Je weet het vaak diep van binnen wel als iemand niet jouw levenspartner is.
Er is een groot verschil in de geest of in het bewustzijn, maar je kan iemand wel fysiek aantrekkelijk vinden en je kunt het er ook best heel gezellig mee hebben.
Vaak is er dan toch een reden waarom je elkaar ontmoet.
Niet om bij elkaar te blijven.
Maar om elkaar weer te laten beseffen hoe mooi je en hij/zij eigenlijk is. Om te helen. Om elkaar te helpen weer in de eigen kracht te staan, tot je beiden weer die koningin en/of koning bent geworden die je bedoeld bent om te zijn.
 
Soms weer heb je van die mooie harmonieuze ontmoetingen en blijft het mooi voor een langere tijd soms zelfs voor het leven.
 
Met andere liefdes is het ervaren van de liefde soms heel pijnlijk, hevig teleurstellend en niet blijvend en zij zijn alleen maar een les, soms heel hard, maar uiteindelijk is ook dat een cadeau.
Want van deze liefdes kun je heel veel over jezelf leren.
 
Heb je jezelf kleiner gemaakt dan dat je bent en heeft die ander dat nog eens in jou gespiegeld?
Heb je weinig eigenliefde gehad en heeft de ander dat in jou bevestigd?
Ben je niet een geliefde maar een hulpverlener geweest en heb je daardoor een ongelijkwaardige relatie gecreërd?
Als je echt naar jezelf durft te kijken, dan weet je waar je aan te werken hebt in jezelf, zodat je een volgende keer niet weer in een dergelijke pijnlijke situatie beland.
 
Als je elke liefde kunt zien als een cadeau, dan is het makkelijker om van die ander te leren en te onthechten.
 
Dat is precies waar veel mensen zo’n moeite mee hebben.
Ze blijven hangen in de pijn van alles wat er niet meer is, wat er soms ook nooit is geweest en zijn teleurgesteld in de dromen en beloftes die nooit zijn waargemaakt.
 
Als je teveel energie geeft aan de pijn en teleurstelling beland je in slachtofferschap en ben je dus niet meer in je kracht.
Het is heel lastig om je vanuit slachtofferschap bekrachtigd te voelen en los te laten.
 
Natuurlijk mag je je verdriet voelen, maar er is een verschil tussen het voelen van je gevoel en je emoties maar blijven voeden, want je emoties zijn je reacties van het ego. Gevoel is de bewuste ervaring en emoties de onbewuste programmering.
Veel mensen weten dat verschil niet en blijven dus ook dat ego en de emoties maar voeden.
 
Slachtofferschap is verslavend. Drama is verslavend.
Het is een onbewuste programmering die draait en die nu in deze evolutionaire tijden in alle hevigheid naar boven komt. Opdat het gezien wordt en opdat je je ervan bewust wordt zodat je het los kan laten.
 
Elke geliefde, hoe mooi of hoe lelijk het ook was, is een cadeautje. Bedank de ander in stilte of hardop voor het cadeau of voor de les. Zo leer je makkelijker te onthechten en je kracht weer terug te pakken. Je bent geen slachtoffer. Je hebt alleen maar alles zelf gecreërd omdat je ziel wil leren en vooruit wil.
Hou jezelf dus niet langer vast en bevrijd jezelf.
 
Namasté!
Ira
× Stuur een Whatsapp