Op het internet kun je tegenwoordig behoorlijk wat informatie vinden over tweelingzielen en iedereen heeft het er tegenwoordig ook over.  Is het thema Tweelingzielen soms een hype?

Het valt mij op dat er op twee manieren met dit fenomeen om wordt gegaan. Diegenen die meegaan in de hype. Over niets anders meer kunnen praten dan hun ‘tweelingziel’. Alsof het een status symbool is en alsof je niet bijzonder genoeg bent als je je tweelingziel nog niet hebt ontmoet. Ze hebben erover gelezen en vinden dan iemand die naar hun mening in dit plaatje past. De blogs en de Facebook-posts lijken soms wel over niets anders meer te gaan. Ze vertellen aan iedereen die het maar wil horen over hun ‘tweelingziel’ en alles wat in hun leven gebeurt, wordt gelinkt aan de ‘tweelingziel’. Ze zoeken naar ‘tekens’ van het Universum die de ontmoeting met de ‘tweelingziel’ bevestigen zoldat ze deze naar anderen kunnen bewijzen. Maar of het daadwerkelijk een tweelingziel is, is nog maar de vraag. Met name vrouwen hebben er een handje van om een (ongezonde) relatie meteen te labelen als tweelingziel-relatie, om het minder leuke gedrag van de geliefde te bagatelliseren en te verklaren zodat  gevoelens gerechtvaardigd kunnen worden. Hun verhalen worden met name gekenmerkt door lagere vibraties. Je hoort alleen over de kommer en kwel, over de ‘tweelingziel’ die zich terugtrekt, het contact verbreekt, niets meer met de partner te maken wil hebben of nog erger: de partner opzettelijk kwetst.

Dan is er nog een klein percentage voor wie het tweelingzielschap een heiligdom is. Een heiligdom van de ziel. Dit zijn niet de mensen die ‘zoeken’ naar iemand die in het tweelingzielplaatje past, het overkomt hen gewoon. Vaak krijgen ze voor de ontmoeting al aanwijzingen. Ze hebben totaal niet de behoefte om het van de daken te schreeuwen of elke dag de buitenwereld op de hoogte te brengen van het verloop met de tweelingziel. Ze beseffen ten volle de hogere Goddelijke kracht die bij de ontmoeting aan het werk is geweest en zijn zich bewust van hogere vibraties en de mystieke gebeurtenissen wat deze relatie zo anders maakt dan anders. Ze herinneren zich met name de dromen, de uittredingen, de visioenen en de voorgevoelens. Ze zien de tekens die het Universum hen geeft. Wanneer hun tweelingziel afstand van hen neemt, is dit voor hen eveneens erg pijnlijk, maar ze beseffen dat de tweelingziel dit doet uit angst en niet om hen opzettelijk te kwetsen. Ze gaan niet trekken aan de tweelingziel, maar laten hen los, al doet het nog zo zeer en sturen hen (soms onbewust) heling. Ze weten diep van binnen dat ze toch met de tweelingziel verbonden zijn op energetisch niveau en weten dat ze ooit weer met elkaar herenigd worden en dat ze hierin niets kunnen doen, dan alleen te vertrouwen op de wijsheid van het Universum. Ze zijn daarom niet bezig met allerlei verwoede pogingen om de tweelingziel naar zich toe te trekken, maar accepteren dat deze ook een weg en een proces te gaan heeft. Ze maken een quantum-sprong in bewustzijn en zien het doel van de ontmoeting met de tweelingziel. Ze weten dat niet iedereen in hun omgeving deze liefde zal begrijpen en houden daarom wijselijk hun mond, om de heiligheid van het tweelingzielschap niet te versnipperen in tekst en uitleg naar anderen.

Sinds mijn 17e verdiep ik mij reeds in tweelingzielen. Dat is al 28 jaar. Er was in die tijd geen internet en er was geen boek over te vinden. Toch herkende ik de tweelingziel in boeken waarin het woord tweelingziel niet werd genoemd, maar toch wist ik dat dit de authentieke tweelingziel-verhalen waren. Naar een tweelingziel zoek je niet, het overkomt je en dan ga je pas zoeken naar antwoorden.
Zo overkwam het mij ook. Wat deze relatie anders maakte was het hoge Goddelijke aspect en de mystieke ervaringen in de vorm van uittredingen, lucide dromen, Goddelijke tekens en voorgevoelens die uitkwamen. Nadat ik uit het zelfbewustzijnsproces kwam, wat door de ontmoeting met de tweelingziel in gang gezet was ben ik anderen gaan helpen in de vorm van lezingen en consulten, nu reeds zeven jaar.
Ik heb meer dan honderd mensen langs gehad voor een tweelingzielconsult en ik heb prachtige verhalen gehoord, maar ik moet zeggen dat de echt authentieke tweelingziel verhalen, alhoewel wél steeds meer, nog steeds niet in die grote getale voorkomen als men je doet geloven.

Iemand die jou opzettelijk kwetst is NIET je tweelingziel. Jouw tweelingziel zou de pijn die hij jou opzettelijk aan zou doen namelijk zelf niet kunnen verdragen. De tweelingziel verdwijnt liever in stilte uit jouw leven en trekt zich terug zodat jij aan je zelf kunt werken en hij of zij ook.
Een geliefde die jou emotioneel manipuleert is NIET je tweelingziel. Een geliefde die jou dwingt of smeekt om in zijn/haar leven te blijven of ultimatums aan je stelt is NIET je tweelingziel.

Je bedenkt NIET dat je je tweelingziel hebt ontmoet. Het Universum maakt jou dat duidelijk middels tekens en dromen. Je zoekt NIET naar tekens, die ontvang je, op momenten dat je daar niet mee bezig bent.
Je tweelingziel zet jouw bewustzijnsproces, de weg naar je pure zelf, in gang, maar doet het werk daarvoor verder niet.

En wat maakt het uit of je nu je tweelingziel hebt ontmoet, een soulmate of een karmische relatie?
Het gaat erom dat jij jouw ziel ontwikkelt naar een hoger niveau, naar zelfliefde en liefde voor je medemens en een ieder die je op je pad tegenkomt helpt daarbij. Tweelingzielen ontmoeten elkaar als beiden een hoger spiritueel niveau hebben bereikt en het meeste innerlijk werk reeds gedaan is. Zolang jij je nog ‘minder’ of teleurgesteld voelt omdat jouw geliefde toch niet je tweelingziel blijkt te zijn, of de tweelingziel als een soort status symbool ziet, komt het ego om de hoek kijken en is er zeker nog innerlijk werk te doen.

Tweelingzielen… het lijkt tegenwoordig wel een hype, maar het is een heiligdom. Een innerlijk heiligdom van de ziel.

Meer weten? Er zijn nog een paar plekjes voor de lezing Tweelingzielen op dinsdagavond 30 augustus a.s. in Namasté Café. Ik ga die avond uitgebreid in op alle vormen van zielsliefdes: karmische relaties, soulmates en tweelingzielen.twins
Bijdrage: 15 euro inclusief thee.
Reserveren via info@namastecafe.nl
Tijdstip: 19:30-21:00 uur

 

 

× Stuur een Whatsapp