Rugklachten.. we weten waarschijnlijk allemaal wel hoe vervelend dat kan zijn.
Veel mensen hebben chronische rugklachten. Bij de rugklachten moet je eerst wel zeker weten dat de pijn echt uit de rug komt en niet uit de nieren.

Emoties kunnen zich ook uiten in rugklachten. Meestal zit de pijn langs de ruggegraat. De ruggegraat ondersteunt het lichaam. Het is je fundament, je basis. De meeste rugklachten zitten in de lage onderrug. Dit kan natuurlijk overbelasting zijn of verkeerd liggen tijdens je slaap, maar als de lage rugklachten chronisch zijn, dan is het de moeite waard om eens te onderzoeken waar dat aan ligt. Op het moment dat je in je leven te maken krijgt met flinke uitdagingen en obstakels, zoals bijvoorbeeld het verlies van een baan of partner, een scheiding of een grote financiële terugval (het geld groeit tenslotte ‘niet op de rug’), dan valt dus letterlijk jouw basis weg en gaat het vastzitten in je onderrug. .Lage onderrug klachten indiceren dat je mentaal en emotioneel geraakt wordt door de obstakels en je hierin geen ondersteuning ondervindt vanuit jouw omgeving (geen ‘steuntje in de rug’). De pijn over deze gebeurtenissen gaat vastzitten en uit zich in een fysieke pijn. Je staat ‘met je rug tegen de muur’, je kunt voor je gevoel geen kant meer op. Lage onderrug klachten onstaan ook wanneer je jezelf teveel onder druk zet en je te druk maakt. Ongerustheid, angst, onderzekerheid en bezorgd zijn.

Zit de pijn in het midden van je rug, dan voel je je onder druk staan door iemand of door oude pijn. De Engelsen hebben hiervoor een uitdrukking: get off my back. Je zorgt er vast voor dat diegene die jou dwarszit jou niet ergens op kan pakken en zoekt ‘rugdekking’. Maar je voelt je niet in je kracht staan en leeft op die manier in angst. Denk ook aan ‘backstabbing’, je in de rug aangevallen voelen. ‘Ergens onder gebukt gaan’. Je kromt je rug en leeft wederom in angst en zorgen.

Zit de pijn in je bovenrug, dan correspondeert dit met de hartchakra en de longen. Klachten in dit gebied duiden op te weinig liefde in je leven. Je niet door liefde omgeven voelen. Hier ook boos over zijn.

Wat moeten we hieruit leren en hoe kunnen we weer verder? Zoek natuurlijk altijd hulp bij een goede fysio en vraag oefeningen voor je rug. Neem jezelf daarbij ook onder de loep en kijk waar je klachten vandaan komen en doe daar dan ook iets aan.
Bij onderrug klachten die ontstaan zijn vanuit een obstakel in jouw leven: weet dat niets zonder reden gebeurt. Het is verschrikkelijk angstig om je vaste grond onder je voeten kwijt te raken, maar het dwingt je een andere richting op te gaan, zodat het beter voor je wordt! Het kan even duren, maar geloof me, it’s only for the better.. Voor je het weet sta jij weer in je kracht en je leert ervan om volledig op jezelf te vertrouwen als je geen steun bij anderen vindt. Dit maakt je sterker voor een volgende situatie. Uitdagingen in je leven worden overwonnen en komen altijd weer opnieuw, maar dan op een hoger niveau. Zodat jij als ziel evolueert en groeit.
Probeer kalm en rustig te blijven en zoek rust in yoga, meditatie of gewoon door te wandelen in de buitenlucht. Leer jezelf om met een rechte rug te lopen. Je hele lichaamshouding verandert en met een rechte rug laat jij jezelf zien. Je voelt je krachtiger.
Verdiep jezelf in verhalen van anderen, die na een inzinking in hun leven een totaal andere richting op zijn gegaan en daar uiteindelijk tien keer gelukkiger van zijn geworden. Dat geeft je ‘een steuntje in de rug’. Tot alles ‘weer achter de rug’ is.

Zet je jezelf teveel onder druk? Wees liever voor jezelf! Neem tijd om te ontspannen, om een boek te lezen of een warm bad te nemen of een massage. Gun jezelf een goede nachtrust.. Dat is ook eigenliefde.

Voel je je (onbewust) te weinig liefde in je leven? Zoek dan de liefde in jezelf, niet bij een ander om in je omgeving.
Als je het geluk buiten jezelf zoekt, zul je nooit gelukkig worden. Leer jezelf te accepteren, dat is de eerste stap om van jezelf te leren houden. Werkelijk niemand heeft er iets aan als jij niet van jezelf houdt! Echte liefde wordt in eenzaamheid gevonden, namelijk liefde voor jezelf.

Allemaal heel veel succes en inzicht gewenst, ook al is het confronterend.

Alles komt uiteindelijk goed!

Wil je meer weten over ziektes en hun emotionele achtergrond en de bijbehorende chakra’s? Hier kun je mijn e-book bestellen met vele tips!

× Stuur een Whatsapp