In Namasté Café spreek ik regelmatig mensen die in het stuk zitten van: ‘Ik wil niet zomaar meer een baan alleen om mijn lasten te betalen, maar ik wil doen waar ik gelukkig van word. Maar hoe doe ik dat?’.

Ook ik zat ooit in dat stuk. Toch vroeg ik mijn werkgever mijn contract niet te verlengen en begon fulltime voor mezelf door Namasté Café op te starten. Hoe eng ik het ook vond, diep van binnen voelde ik de drang om het te doen. Ik had voor mijn gevoel gewoon geen keus meer. Ik kreeg weerstand tegen het nog langer in loondienst zijn. Het klopte niet meer bij de persoon die ik was geworden. En dus realiseerde ik mijn plan. Want dit plan had ik al heel lang. In mijn hoofd en hart had het zich al jarenlang gevormd. Ik had me goed voorbereid, had al enige jaren een mini-onderneming met mijn massagepraktijk, maar toch…

Ik kreeg geen starters ww en geen lening van de bank. Met wat spaargeld en wat geld uit een ontslagvergoeding van ooit ging ik van start. Een enorm risico. Tegen beter weten in, volgens velen. Maar inmiddels weet ik dat indien je je levensdoel volgt, je altijd geholpen wordt door het Universum. Met je persoonlijke innerlijke groei, groeit je bedrijf met je mee. Een eigen bedrijf beginnen is misschien wel één van de meest spirituele processen die je kunt doorlopen. Indien jij ook in dit proces of stuk zit, dan kan ik je alleen maar uitnodigen om het pad van je ziel te gaan volgen en door je angsten heen te gaan.
Je niet laten leiden door alle ‘maars’. Maar je laten leiden door mogelijkheden.
Want ieder mens, heeft iets te brengen aan deze wereld. Ieder mens heeft iets waar hij/zij goed in is en wat hij/zij leuk vindt. Het vinden van je levensdoel is eigenlijk niet zo moeilijk. Het is je leven bouwen om iets waar jij heel blij van wordt. Je werk maken iets van waar je anderen ook weer mee kunt helpen. Soms zeggen mensen het om je heen al. ‘Jij bent echt goed in dit’.Of: ‘Je zou echt ooit dat moeten worden of daar iets mee moeten doen’.
Ik weet nu dat als mensen drie keer iets tegen me zeggen, onafhankelijk van elkaar, dat het een teken is van het Universum en dat ik er iets mee moet doen.

Als jij een hekel hebt aan maandag omdat je dan weer moet werken… dan volg je niet het pad van je ziel.
En als je blij bent dat het weer vrijdag is … dan volg je ook niet het pad van je ziel.

Je levensdoel vinden gaat niet om achterover leunen en wachten tot kansen zich voordoen, maar om het in beweging zetten van mogelijkheden. Crëeren. Werken aan je mindset. Leren van mensen die al daar zijn waar jij je wilt begeven. Wil jij jouw levensdoel vinden? Stel jezelf dan de volgende vragen:

Waarvan maakt mijn hart een sprongetje?
Kan ik alvast stappen in die richting zetten?
Moet ik misschien nog een cursus doen?

En  werk vast aan de volgende stappen:

Schrijf alvast een ondernemingsplan.
Visualiseer alvast jouw eventuele bedrijfsruimte, teken het desnoods. Hoe moet het eruit zien?
Start desnoods parttime iets op naast je baan, zoals ik ooit deed met mijn massagepraktijk. (Ik masseerde twee avonden per week, op beurzen en gaf een paar keer per jaar workshops in het weekend).
Denk niet teveel, maar ga vooral doen. Want een pad ontstaat door er op te lopen. Door dingen in gang te zetten, ontvouwt jouw pad zich.

Vraag je niet af hoe de financiële middelen om te starten tot je moeten komen. Als jij dingen in gang zet, dan komen die financiële middelen, vaak op een geheel andere manier die jij had verwacht. Ik vond het vreselijk om ooit mijn baan in het toerisme te moeten verlaten, wat ik met hart en ziel deed, maar door de ontslagvergoeding die ik meekreeg kon ik starten met iets wat ik nog véél liever doe. Ik had ik nooit zelf zo kunnen bedenken dat het zo zou verlopen. Gelukkig hoef je dat ook zelf niet te bedenken, wat het Universum weet dit veel beter voor je. Als jij maar tot actie komt. Het Universum helpt diegene die zichzelf helpen door in actie te komen.

Het doel van het leven is om je levenspad te vinden en te volgen. Want niet je eigen unieke levenspad volgen, is verspilling van tijd en energie. Het voelt alsof er iets mist. Je levensdoel kun je niet bedenken. Het komt diep van binnen uit. Je levensdoel hoeft ook niet persé één ding te zijn. Het kan een prachtige combinatie worden van meerdere passies.
De dag dat je je levensdoel ontdekt is één van de belangrijkste in je leven.

Op  de vervulling van jouw levensdoel!
Namasté,
Ira

lifepurpose

 

× Stuur een Whatsapp