** Go with the flow**

Go with the flow. Je zegt het vaak, je hoort het vaak, maar wat betekent het eigenlijk?

Als je in de ‘flow’ bent dan is er geen moeite of strijd. Het betekent dat je niet tegen de stroom in zwemt, maar met de stroom van het leven meegaat. Niet iets willen forceren. Niet iets willen manipuleren. Niet te hard je best doen om dingen te laten gebeuren. Niet in het verleden leven, ook niet in de toekomst, maar in het hier en nu. Je weerstand tegen een ongewenste situatie laten varen.

Relaxed met de stroom meegaan is eigenlijk onze meest natuurlijke staat van zijn. Kijk maar naar de natuur.
Water doet geen moeite om te stromen.
Gras doet geen moeite om te groeien.
Wind doet geen moeite om te waaien.
De aarde doet geen moeite om om haar as te draaien.

In strijd zijn met onszelf of met het leven is een onbewust patroon dat zich blijft herhalen in elk mogelijk gebied: gezondheid, financieel, in de liefde etc.
Bewustwording van dit patroon is de eerste stap om iets in je leven te veranderen.
Het leven is niet bedoeld om een strijd te zijn. Het is niet de bedoeling om telkens weer tegen de stroom in te blijven zwemmen. Je denkt soms dat je iets wilt en dat je daarvoor tegen de stroom in moet zwemmen om dat te bereiken, maar met de stroom mee staat er iets veel beters op je te wachten. Hetgeen je eigenlijk echt wenst.

Alles wat je wilt is altijd met de stroom mee. Als je wat moeizaam gaat loslaat en met de stroom meegaat, dan kom je in een staat van toelaten. Er is een verschil tussen proberen en toelaten. We proberen steeds harder, we vechten voor de dingen die we willen. We moeten er moeite voor doen.
Als je in een staat van toelaten komt, dan vindt manifestatie van jouw wens moeiteloos plaats.
Je handelt vanuit vertrouwen.
Als je in een staat van toelaten komt dan kan je hogere zelf haar werk doen en jou leiden. Je wordt één met de stroom.

Geef de strijd op als iets niet werkt. Gooi je peddels in het bootje en laat je met de stroom meevoeren. Geniet van de trip. Het maakt het leven een stuk eenvoudiger.

_/|\_ Ira

× Stuur een Whatsapp