**Druk, druk, druk**

Je kent ze vast wel. Mensen die het druk, druk, druk hebben. Geen tijd om af te spreken, geen tijd om even terug te appen, geen tijd om te reageren op een mailtje. Geen tijd om te connecten. Ik heb het zelf ook wel eens gezegd. Maar eigenlijk hebben we het nooit te druk voor de dingen en mensen die ertoe doen. Waar of niet?

Vertel mij niet wat druk is denk ik als ik het iemand weer als excuus hoor gebruiken. Ik ben ook druk. 
Ik stel daarom mijn prioriteiten.
Het belangrijkste eerst. Daarna de rest.

Ik neem de tijd om te ontspannen.
Ik maak tijd om af te spreken met vrienden en vriendinnen, ik neem de tijd om mijn familie te bellen en te bezoeken, ik neem de tijd om terug te appen, ik neem de tijd om een mailtje binnen één of twee dagen te beantwoorden. Omdat ze ertoe doen. Omdat het ertoe doet.

Het grappige is dat mensen die altijd zeggen dat ze het ‘druk’ hebben, het in de realiteit vaak niet zo druk hebben als ze doen. Wat bedoelen ze dan eigenlijk met: ik heb het zo druk? Dat is eigenlijk niet zo moeilijk.

Wat ze zeggen is dat je nu geen prioriteit bent.

Dat is niet leuk om te beseffen.
Maar… het wordt dan tijd dat jij ook andere prioriteiten gaat stellen. Laat het en richt je op mensen voor wie jij er wel toe doet. Uit eigenliefde.

Ben jij iemand die stiekem ook ‘druk zijn’ als codewoord gebruikt? Geloof me, je bent nooit zo druk als je denkt.
“Druk zijn’ is een verslaving. Organiseer je leven. Het leven is veel te kort om altijd maar ‘druk’ te zijn.
Het gaat nooit om tijd hebben.
Het gaat om tijd maken.

_/|\_ Ira

× Stuur een Whatsapp